Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija1ETMAX uspješno resertifikovan po standardima ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015

ETMAX uspješno resertifikovan po standardima ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015

BANJALUKA – Kompanija ETMAX je uspješno resertifikovana, saglasno zahtjevima ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015, za oblasti projektovanje, razvoj i izgradnja fotonaponskih elektrana.

Resertifikacijski audit je obuhvatio sve poslovne procese kompanije, utvrdio ispunjenost uslova i usklađenost sa zahtjevima standarda za upravljanje kvalitetom i životnom sredinom.

Proces resertifikacije je povjeren evropskom lideru u ovoj oblasti, sertifikacijskoj kući „TÜV AUSTRIA CERT GMBH“, a posredstvom Intercert d.o.o Novi Sad i Sertifikacija d.o.o. Banja Luka.

ETMAX-u je opredjeljen da oblasti kvaliteta pristupa sistemski, da igradi poslovni model koji je posvećen dostizanju ciljeva potpunog upravljanja kvalitetom, te kontinuiranim unaprijeđenjima poslovnih procesa. Naši zaposlenici su uključeni u ove procese i cilj je uspostava sistema koji je u stalnom razvoju.

Kompanija  je posvećena uspostavi i razvoju i drugih standarda u našoj oblasti djelovanja,  a posebna pažnja se poklanja razvoju i primjeni ESG prinicipa u poslovanju, kao i sertificiranju po različitim  sertifikacijskim šemama u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Proces sertifikacije generalno, kao i resertifikacija, koja je kao vid provjere detaljnija i zahtjeva dodatne pripreme i obim provjere su za kompaniju ETMAX izuzetno važni, jer nam daju uvide u funkcionalnost našeg poslovnog modela, kao i smjernice za stalna poboljšanja. Naši klijenti na ovaj način dobijaju verifikovane informacije o pristupu kompanije sistemu upravljanja kvalitetom i životnom sredinom. Sve navedeno je garancija profesionalnog pristupa u radu, sljedljivosti i sistemskog pristupa poslovnim procesima“, ističu u ETMAX-u na svojoj internet stranici povodom uspiješno završenog procesa resertifikacije.

PR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti