Utorak 21. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija1Vlast u Ugljeviku traži nesmetan rad RiTE do 2050. godine

Vlast u Ugljeviku traži nesmetan rad RiTE do 2050. godine

UGLJEVIK – Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su danas jednoglasno zaključke kojima se od nadležnih institucija traži da se obezbijedi nesmetan rad Rudnika i termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik” najmanje do 2050. godine, rekao je predsjednik lokalnog parlamenta Zoran Lazić.

“Zahtijevamo od uprave preduzeća RiTE `Ugljevik`, `Elektroprivrede Republike Srpske` i Vlade Republike Srpske da se koncesiono polje `Ugljevik Istok dva` u cijelosti dodijeli Rudniku `Ugljevik`”, rekao je Lazić novinarima nakon tematske sjednice na kojoj su razmatrana aktuelna dešavanja u vezi sa dodjelom koncesije i utvrđivanja eksploatacionog polja.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da je RiTE “Ugljevik” najznačanije preduzeće za ovu podmajevičku opštinu i cjelokupnu regiju, te da mnogo znači za razvoj ovog dijela Republike Srpske.

“Praktično smo danas podržali ono što mislimo i zašta se zalažemo od kako je nastao ovaj problem za naš grad, kraj i RiTE `Ugljevik`”, rekao je Perić.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer su danas svi odbornici pokazali jedinstvo.

“Koncesija `Istok dva` treba da se vrati našem narodu i preduzeću RiTE `Ugljevik` i da količine uglja ostanu za naše buduće generacije. Odbornici su bili jednoglasni i u zaključku da Skupština opštine Ugljevik ostaje saglasna sa mišljenjem koje je dato na sjednici još 2013. godine kojim se odbija koncesija data privatnoj firmi”, pojasnio je Perić.

Tematskoj sjednici prisustvovali su i rukovodstvo RiTE “Ugljevik”, kao i predstavnici Sindikalne organizacije ovog preduzeća.srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti