Subota 27. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasBulgartransgaz završava najvažniji tender za Vertikalni gasni koridor

Bulgartransgaz završava najvažniji tender za Vertikalni gasni koridor

SOFIJA – Bugarska državna kompanija Bulgartransgaz EAD uspešno je završila najvažniju javnu nabavku u vezi sa realizacijom koncepta Vertikalnog gasnog koridora, i to: Organizaciono planiranje, investiciono projektovanje, nabavka potrebnih materijala i opreme, izgradnja i puštanje u rad novih objekata za proširenje transportne infrastrukture kompanije.

Otvoreni postupak po Zakonu o javnim nabavkama ima za cilj povećanje kapaciteta na tačkama interkonekcije Kulata/Sidirokastro i Negru Voda/Kardam i sprovodi se u skladu sa Odlukom Narodne skupštine od 14. marta ove godine, u vezi sa inicijativom operatora transporta gasa Bugarske, Grčke, Rumunije, Mađarske, Slovačke, Ukrajine i Moldavije za Vertikalni koridor.

Javna nabavka je u tri odvojene stavke, ukupne procenjene vrednosti od 586,669 miliona leva bez PDV-a (1 BGN = 0,50 EUR).

Rangiranje

Komisija koju je imenovao Naručilac ispitala je usaglašenost učesnika sa uslovima navedenim u dokumentaciji za učešće u otvorenom postupku i obavila rangiranje:

– za objekat Petlja od kule do Kresne, predmet izdvojene pozicije broj 1, učesnik DZZD HILL INTERNATIONAL – GBS  (predložen izvođač radova za izdvojenu poziciju);

– za projekat Prenosni gasovod od Pipereva do Pernika, predmet izdvojene pozicije broj 2, učesnik DZZD NEGRU VODA KARDAM 2024 (predložen za izvođača radova za izdvojenu poziciju);

– za objekat Petlja od Rupče do Vetrina, predmet izdvojene pozicije broj 3, učesnik DZZD HILL INTERNATIONAL – GBS 3 i (predložen za izvođača radova na izdvojenoj poziciji).

Za svaku od pozicija ponude su podnela tri udruženja i nakon pregleda usklađenosti, sva tri ponuđača su primljena.

Cijene

Cena koju je predložio učesnik DZZD NEGRU VODA KARDAM 2024 za izvršenje predmeta naloga pod posebnom tačkom broj 2 iznosi od 99.976.450 leva, bez PDV-a.

Cena koju je učesnik DZZD HILL INTERNATIONAL – GBS 3 predložio za izvršenje predmeta naloga pod posebnom tačkom broj 3 je iznosi 353.222.222 leva, bez PDV-a.

Sve tri predložene cene su u okviru procenjene vrednosti za odgovarajuću poziciju, ističu u Bulgartransgazu.

Cena koju je predložio učesnik DZZD HILL INTERNATIONAL – GBS 1 za izvršenje predmeta pod posebnom tačkom broj 1 iznosi 131.777.777 leva, bez PDV-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti