Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 1 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Antić: Imamo dovoljno gasa

Antić: Imamo dovoljno gasa 

BEOGRAD, Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je Srbija “pokrivena” energentima do kraja sezone grijanja i da do poremećaja u snabdijevanju gasom neće doći čak ukoliko se desi i najgori scenario i dođe do obustave tranzita gasa kroz Ukrajinu.

“Na današnji dan imamo apsolutno uspostavljene sve bilanse i spremnost da obezbijedimo normalno snabdjevanje svim energentima za građane Srbije, distributivne sisteme i privredu, bez obzira na to da li će doći do bilo kakvih poremećaja u tranzitu gasa kroz Ukrajinu”, poručio je Antić.

On je naglasio da su Ministarstvo rudarstva i energetike, Vlada i sve energetske kompanije već više mjeseci unazad vode ozbiljnu i odgovornu politiku u vezi sa bilansiranjem svih energenata, prenose beogradski mediji.

“U ovom trenutku imamo više od 300 miliona metara kubnih gasa u podzemnom skladištu Banatski Dvor, kao i ozbiljne količine mazuta u elektranama, prije svega u beogradskim elektranama i robnim rezervama, koje na današnji dan iznose više od 70 hiljada tona”, precizirao je Antić.

On je naglasio da resorno ministarstvo i Vlada sa velikom pažnjom prate sva dešavanja i u kontaktu su sa partnerima iz ruske kompanije “Gasprom” koji garantuju da će Srbija imati obezbijeđene neophodne količine gasa na pristupnim tačkama.

Dodaj Komentar