Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 1 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Nafta » Cijene nafte u porastu

Cijene nafte u porastu 

NJUJORK/LONDON, Cijene nafte su danas u Aziji porasle nakon oštrog pada iz prethodnog dana, iako analitičari navode da na tržište i dalje utiču obilne globalne zalihe nafte.

Nedeljni izvještaj američke Agencije za energetske informacije (EIA) pokazao je da su zalihe nafte u SAD porasle više nego što se očekivalo, što je podstaklo zabrinutost u pogledu globalnih zaliha tog energenta koje utiču na cijene više od godinu dana, prenosi agencija Frans pres.

Cijena američke “lake” nafte (WTI) za isporuku u decembru porasla je 25 centi, na 45,45 dolara, a cijena sirove nafte “brent” za decembarske isporuke za 21 cent na 48,06 dolara po barelu, prenosi agencija Frans pres.

EIA je saopštila da su zalihe nafte u SAD u nedjelji zaključno sa 16. oktobrom porasle za osam miliona barela na 476,6 miliona barela, dvostruko više u odnosu na očekivanja analitičara. Cijene su pale početkom nedjelje kada je Kina saopštila da je njen bruto domaći proizvod u trećem kvartalu rastao najsporijim tempom u više od šest godina.

“Zabrinutost u pogledu zdravlja kineske privrede i dalje utiče na cijene sirovina”, naveo je predsjednik sektora za naftu i gas kompanije EY u Aziji Sanjev Gupta. Agencije

Odgovor na Cijene nafte u porastu

Dodaj Komentar