Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » Cvijanović: Neopravdan zahtjev “HES Vrbas”

Cvijanović: Neopravdan zahtjev “HES Vrbas” 

BANJALUKA, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je neopravdan zahtjev preduzeća “HES Vrbas” za arbitražom sa BiH “teškom” oko 106 miliona KM.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da nije stvar koliko neko traži, već da se arbitražom ili putem suda vidi ko na šta ima pravo kada je u pitanju “HES Vrbas”.

“Sigurna sam da će se tu pokazati da ne postoji opravdanost u jednom takvom zahtjevu i iznosu, moramo vidjeti ko je taj ko je bio privredni subjekat koji se sada pojavljuje sa takvim potraživanjim, s obzirom na to da znamo da je u jednom periodu to bilo `mrtvo` preduzeće, sa nekoliko radnika, koje je blokirala Poreska uprava Republike Srpske”, pojasnila je premijer Srpske.

Ona je rekla da slučaj treba prepustiti arbitraži i nadležnim organima.

Slovenačka firma “Viadukt” iz Portoroža, koja je većinski vlasnik preduzeća “HES Vrbas”, koje je trebalo da gradi dvije hidroelektrane na Vrbasu, najavila je da će pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicionih sporova u Vašingotnu pokrenuti zahtjev za arbitražu sa BiH “tešku” oko 106 miliona KM. Srna

3 Odgovori na Cvijanović: Neopravdan zahtjev “HES Vrbas”

Dodaj Komentar