Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Nedjelja, 28 Novembra, 2021
Nalazite se na Home » Zaštita Okoline » Električni javni prevoz rješenje za zagađenu Kinu

Električni javni prevoz rješenje za zagađenu Kinu 

PEKING, Od početka zime koja je na izmaku najveći broj Kineza pomno prati izveštaje o količini lebdećih čestica prašine. Ta tema je postala i jedna od glavnih tema o kojoj se raspravlja na godišnjim zasjedanjima poslanika.

Načelnik Odjeljenja za finasije grada Pekinga Jang Sjiaočao i generalni direktor Pekinške fabrike za proizvodnju automobila Sju Heji su rekli da će u Pekingu biti podstaknut razvoj ekoloških vozila u javnom saobraćaju.

Sjiaočao je rekao da je prošle godine grad Peking uložio više od 10 milijardi juana u rešavanje pitanja zagađenja životne sredine, te da će ove godine ulaganja biti još veća.

”Prema našim podacima, prošle godine smo u zaštitu životne sredine uložili više od 10 milijardi juana. Ta sredstva su potrošena na rješavanje pitanja otpadnih gasova, izbacivanje uglja, pošumljavanje, izgradnju monitoring centara putem Interneta i druge mere. Tokom 2012. godine u izgradnju kontrolnih punktova na cijeloj teritoriji Pekinga za kontrolu PM2,5 smo uložili 50 miliona juana, a u budućnosti će naša ulaganja u tu oblast biti još veća.”

Generalni direktor Pekinške fabrike za proizvodnju automobila Sju Heji je rekao:

”Inicijator razvoja vozila na nove vrste energije, a posebno vozila na električni pogon, je kineska vlada. Za uvođenje električnih vozila u javni prevoz u Pekingu biće primjenjene, povlaštene mjere”.

U Pekingu će uskoro biti korišćena vozila javnog prevoza, gradske čistoće, taksi vozila, službena vozila koje koriste organi vlasti i druga vozila koja će koristiti električnu energiju. Biće izgrađene stanice za dopunjavanje energijom.

“A što se tiče ličnih vozila, tu ćemo morati malo pričekati”, kaže Heji. b92

Dodaj Komentar