Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|петак, јул 30, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Đi Ping: Postignut dogovor o izgradnji bloka sedam TE „Tuzla“

Đi Ping: Postignut dogovor o izgradnji bloka sedam TE „Tuzla“ 

DOBOJ – Ambasador Kine u BiH Đi Ping rekao je danas u Doboju da je konsenzusom i međusobnim dijalogom postignut dogovor o izgradnji bloka sedam Termoelektrane „Tuzla“ i da je Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio sve relevantne dokumente za kreditiranje i garanciju ovog projekta.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o reakcijama u javnosti na izgradnju bloka sedam, Đi je istakao da je putem medija upoznat o komentarima i da se o pitanju saradnje sa drugim zemljama Kina vodi principom da se interesi realizuju na obostrano zadovoljstvo i dijalogom, što je primijenjeno i u ovom slučaju.

„Mislim da imamo podršku svih u realizaciju projekta“, rekao je Đi i ukazao na pozitivan primjer izgradnje Termoelektrane „Stanari“ u Republici Srpskoj.

Kineski ambasador izrazio je uvjerenje da će u BiH u budućnosti biti realizovano više energetskih projekta sa Kinom.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH 7. marta dao je saglasnost Vladi FBiH da bude garant preduzeću „Elektroprivreda BiH“ za kreditno zaduženje od milijardu i po KM kod Izvozno-uvozne banke Kine za projekat izgradnje bloka sedam Termoelektrane „Tuzla“. Srna

 

Dodaj Komentar