Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|уторак, август 3, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Đokić: Naredne sedmice koncesija za izgradnju HE „Buk Bijela“

Đokić: Naredne sedmice koncesija za izgradnju HE „Buk Bijela“ 

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske tokom naredne sedmice trebalo bi da dodijeli „Elektroprivredi Republike Srpske“ i Hidroelektrani „Višegrad“ koncesiju za izgradnju hidroelektrana „Buk Bijela“, najavio je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Tokom poslaničkih pitanja i odgovora „Aktuelni čas“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Đokić je rekao da će Vlada sa „Elektroprivredom Republike Srpske“ potpisati ugovor o koncesiji, kojim će „Elektroprivreda“, odnosno Hidroelektrana „Višegrad“, biti nosilac izgradnje „Buk Bijele“, kapaciteta 93 megavata.

„Kada ovaj objekat bude izgrađen to će znatno poboljšati energetski bilans Republike Srpske i dati dodatnu snagu proizvodnim kapacitetima `Elektroprivrede Republike Srpske`“, istakao je Đokić.

On je zaključio da Vlada Republike Srpske na taj način pokazuje visok nivo odgovornosti prema nacionalnim i prirodnim resursima u Srpskoj. Srna

Odgovor na Đokić: Naredne sedmice koncesija za izgradnju HE „Buk Bijela“

  1. rasprodaja RS -50%

    sve energetske firme u rekordnom minusu, oni jos grade kako bi gubitak jos povecali…ja tako to razumijem ili su onda papiri lazni. pa gdje je to logika skolovani ministar?

     

Dodaj Komentar