Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|уторак, август 3, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » „EFT – rudnik i TE Stanari“ poboljšaće energetski bilans Srpske

„EFT – rudnik i TE Stanari“ poboljšaće energetski bilans Srpske 

STANARI, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će kompanija „EFT – Rudnik i Termoelektrana Stanari“ poboljšati energetski bilans Srpske i dati doprinos njenom ukupnom razvoju.
Đokić je, na svečanosti povodom obilježavanja Dana kompanije „EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari“, rekao novinarima da je politika vlasti Srpske da rade sa partnerima na tome da se u Republici Srpskoj gradi što više objekata, posebno u sektoru energetike, koji je, strateški smjer razvoja Srpske.

On je naveo da su vlasti Srpske orjentisane na rast, razvoj i poboljšanje uslova života za svakog čovjeka.

Ističući da je ponosan na činjenicu da je Termoelektrana Stanari završena i da će od naredne sedmice pokrenuti proizvodnju u punom kapacitetu za domaće i strano tržište, Đokić je rekao da je ovaj objekat „rezultat velikog znanja i odlučnosti kompanije `EFT`, ali i ogromne podrške Vlade Srpske“.

Đokić kaže da u narednom periodu slijede nova ulaganja u energetski sektor.

„Uskoro kreću aktivnosti na izgradnji Hidrocentrale Buk-Bijela kapaciteta 93,5 megavata, za koju je na jučerašnjoj sjednici Vlade dodijeljena koncesija kompaniji `Elektroprivreda Republike Srpske`, koja će u narednom periodu investirati u izgradnju Hidroelektrane Višegrad„, rekao je Đokić.

On je dodao da se nastoje ubrzati i aktivnosti na izgradnji Rudnika i Termoelektrane Ugljevik jedan i Gacko dva. Srna

Dodaj Komentar