Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|четвртак, мај 6, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » „Ekto“ gorivo prvi put u Crnoj Gori na pumpama „Lukoila“

„Ekto“ gorivo prvi put u Crnoj Gori na pumpama „Lukoila“ 

PODGORICA, Naftna kompanija „Lukoil“ počinje danas u Crnoj Gori da prodaje goriva nove generacije pod brendom „Ekto“, čije su glavne karakteristike energetska efikasnost, snaga i zaštita životne sredine.

Izvršni direktor kompanije „Lukoil“ Andrej Mihailovič rekao je da će prodaja goriva „Ekto“, prvi put u Crnoj Gori, biti omogućena samo na benzinskim pumpama „Lukoila“, po istim cijenama kao i standardna goriva.

Prema njegovim riječima, ispitivanja „Ekto“ goriva u Rusiji pokazala su da je ispuštanje kancerogenih materija smanjeno osam puta, emisija azotnih jedinjenja više od dva puta, kao i emisija čađi, koja je smanjena 1,5 do dva puta.

Upotreba „Ekto“ goriva, kako je naveo, smanjuje buku i vibracije pri radu motora, čime se produžava njegov životni vijek.

„Lukoil“ će na crnogorskom tržištu prodavati tri tipa derivata pod brendom „Ekto“ i to benzin „Ekto plus“ koji odgovara standardima „eurosupera 95“, „Ekto sport“ koji odgovara standardima „eurosupera 98“ i „Ekto dizel“ koji odgovara standardima „eurodizela“.  Srna

Dodaj Komentar