Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|понедељак, август 2, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Elektroenergetski sistem stabilan i bez termoelektrana

Elektroenergetski sistem stabilan i bez termoelektrana 

TREBINJE, Elektroenergetski sistem je stabilan i svi potrošači u Republici Srpskoj i distriktu Brčko uredno su snabdjeveni električnom energijom iako je došlo do kvarova u termoelektranama „Gacko“ i „Ugljevik“, potvrdio je Srni izvršni direktor za tehničke poslove „Elektroprivrede Republike Srpske“ Maksim Skoko.

On je naveo da su se, nakon prijave kvara na cijevnom sistemu kotla, odgovorna lica iz Rudnika i Termoelektrane Gacko i „Elektroprivrede Republike Srpske“ dogovorila da se otkloni kvar i uradi čišćenje kotla TE „Gacko“ u periodu povoljne hidrologije, ali je nepuna dva sata nakon zaustavljanja sistema zbog kvara na kotlovskom postrojenju i TE „Ugljevik“ morala prestati sa proizvodnjom.

Zahvaljujući činjenici da su, zbog velikih dotoka u akumulacije i dobroj pogonskoj spremnosti, hidroelektrane iz sistema „Elektroprivrede Republike Srpske“ bile u situaciji da mogu da proizvode oko 13.000 megavat-časova električne energije, koliko je približno iznosio i domaći konzum, nismo bili prisiljeni da kupujemo električnu energiju za snabdijevanje naših potrošača“, istakao je Skoko.

On je napomenuo da se potpuna stabilizacija proizvodnje u „Elektroprivredi Republike Srpske“ očekuje tokom sutrašnjeg dana, do kada se očekuje otklanjanje kvarova u termoelektranama, odnosno njihovo uključene na mrežu i stabilizacija rada. Srna

Dodaj Komentar