Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|уторак, август 3, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Lazarević: Smanjenje gubitaka održava najnižu cijenu struje u Evropi

Lazarević: Smanjenje gubitaka održava najnižu cijenu struje u Evropi 

BIJELJINA, Preduzeće „Elektro-Bijeljina“ uspješnim smanjenjem distributivnih gubitaka omogućava da sistem „Elektroprivrede Republike Srpske“ održava najnižu cijenu električne energije u Evropi, rekao je danas na obilježavanju krsne slave preduzeća direktor Zlatan Lazarević.

„Uvodimo nove standarde i intenzivno se pripremamo da spremni dočekamo konkurenciju 2015. godine, kada je najavljeno otvaranje tržišta za distribuciju električne energije“, istakao je Lazarević.

Predstavnik državnog kapitala u preduzeću, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, poželio je radnicima „Elektro-Bijeljine“ nastavak uspješnog poslovanja i ukazao na značaj njegovanja tradicije i očuvanje zajedništva u kolektivu.

U obraćanju novinarima nakon slavske ceremonije, direktor „Elektro-Bijeljine“ podsjetio je da kolektiv zapošljava 850 radnika u pet radnih jedinica i 13 poslovnica u isto toliko opština regije.

Ovaj dio sistema „Elektroprivrede Republike Srpske“ ima 107.000 potrošača električne energije.

Kao najznačajniji rezultat u preduzeću između dvije krsne slave Lazarević je izdvojio dugotrajnu i uspješnu borbu protiv neovlaštene potrošnje struje, čime se distributivni gubici smanjuju ispod granice koju dozvoljava regulator u ovoj oblasti.

Prema Lazarevićevim riječima, u toku godine „Elektro-Bijeljina“ je završila rekonstrukciju 11 trafostanica, do kraja godine planirana je rekonstrukcija još četiri trafostanice, a nakon toga i veliki projekat uvođenja daljinskog upravljanja i skupljanja podataka sa svih 24 trafostanice.  Srna

Dodaj Komentar