Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|субота, јул 31, 2021
Nalazite se na Home » ENERGETIKA » Stabilna proizvodnja struje u Srbiji

Stabilna proizvodnja struje u Srbiji 

OBRENOVAC,  Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je proizvodnja električne energije u okviru preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ /EPS/ stabilna i da nije bilo potrebe za uvoz struje.

„Uprkos prilično lošim vremenskim uslovima, proizvodili smo dovoljne količine električne energije, imali čak i viškove. Nije bilo potrebe za uvoz struje“, rekao je Antić tokom posjete Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.

Antić je rekao da je u proteklih nekoliko dana bila slabija proizvodnja struje u hidro-sektoru zbog lošeg priliva vode na slivu Dunava i Drine, pa je termo sektor pokrio količine koje nedostaju.

On je naveo da se u proteklih nekoliko dana više od 80 odsto električne energije proizvodi u termoelektranama, gdje je juče i danas proizvedeno više od 92 miliona kilovat časova električne energije, što su „istorijski maksimumi“.

Antić je dodao da je stepen spremnosti i pripravnosti u okviru elektroprivrede podignut na maksimum, a posebno u distributivnom sistemu.

On je rekao da, uprkos vrlo teškoj sitaciji, nije bilo ozbiljnijih ispada i obustava u isporukama električne energije, osim juče u Prokuplju na nekoliko sati. Srna

Dodaj Komentar