Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiStabilna proizvodnja struje u Srbiji

Stabilna proizvodnja struje u Srbiji

OBRENOVAC,  Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je proizvodnja električne energije u okviru preduzeća “Elektroprivreda Srbije” /EPS/ stabilna i da nije bilo potrebe za uvoz struje.

“Uprkos prilično lošim vremenskim uslovima, proizvodili smo dovoljne količine električne energije, imali čak i viškove. Nije bilo potrebe za uvoz struje”, rekao je Antić tokom posjete Termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu.

Antić je rekao da je u proteklih nekoliko dana bila slabija proizvodnja struje u hidro-sektoru zbog lošeg priliva vode na slivu Dunava i Drine, pa je termo sektor pokrio količine koje nedostaju.

On je naveo da se u proteklih nekoliko dana više od 80 odsto električne energije proizvodi u termoelektranama, gdje je juče i danas proizvedeno više od 92 miliona kilovat časova električne energije, što su “istorijski maksimumi”.

Antić je dodao da je stepen spremnosti i pripravnosti u okviru elektroprivrede podignut na maksimum, a posebno u distributivnom sistemu.

On je rekao da, uprkos vrlo teškoj sitaciji, nije bilo ozbiljnijih ispada i obustava u isporukama električne energije, osim juče u Prokuplju na nekoliko sati. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti