Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|понедељак, август 2, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Normalizovana isporuka gasa iz Rusije

Normalizovana isporuka gasa iz Rusije 

SARAJEVO, Predstavnici „Sarajevogasa“, „Toplana“ Sarajevo i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoline Kantona Sarajevo jutros su obaviješteni da je normalizovana isporuka gasa iz Rusije.

Kompanija „BH-gas“ podsjeća da je do juče isporuka bila ograničena na 913.000 metara kubnih, što nije bilo dovoljno za snabdijevanje Kantona Sarajevo u periodu izrazito niske temperature, zbog čega su „Toplane“ Sarajevo djelimično počele koristiti mazut da bi gasa bilo dovoljno za potrebe drugih potrošača „Sarajevogasa“.

„Prethodnih dana smo kontaktirali Ambasadu Rusije, a bilo je i koordinisanih aktivnosti sa `Energoinvestom`, `Srbijagasom`, ministarstvima, ambasadama… Želimo zahvaliti ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivancovu, te ambasadoru BiH u Moskvi Ivanu Barbaliću, koji su diplomatskim putevima nastojali pomoći u rješavanju ove situacije, kao i svima koji su nam nastojali pomoći“, izjavio je direktor „BH-gasa“ Mirza Sendijarević.

On je istakao da je „Energoinvest“ potpisao ugovor sa „Gasprom eksportom“ o isporuci gasa za 2015. godinu, te izrazio nadu da o tom pitanju u narednom periodu neće biti problema. Srna

Dodaj Komentar