Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|среда, јул 28, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Srpska odlučna da izgradi krak gasovoda „Južni tok“

Srpska odlučna da izgradi krak gasovoda „Južni tok“ 

BROD, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas da je Srpska odlučna da naredne godine počne izgradnju kraka gasovoda „Južni tok“ kroz Srpsku i izrazio uvjerenje da će biti ispoštovane sve obaveze iz članstva u Energetskoj zajednici.

„Republika Srpska je odlučna da pravi gasovod, odnosno krak gasovoda `Južni tok` kroz Srpsku. Smatramo da je to interes i Federacije BiH /FBiH/ i da ćemo sa partnerima iz Rusije uspjeti da realizujemo ovaj projekat“, rekao je Kovačević.

Kovačević je u Brodu, nakon današnjeg sastanka Radne grupe za praćenje ispunjenja obaveza iz Ugovora o kupoprodaji akcija preduzeća naftne industrije Republike Srpske, istakao da je ovaj projekat gasifikacije od interesa i za EU.

„Ne vidim šta nije interes EU u realizaciji ovog projekta. Mislim da je riječ o određenim nesporazumnima koji će u narednom periodu biti riješeni, a Republika Srpska ispunjava sve svoje obaveze iz mape puta za izgradnju kraka `Južnog toka“, rekao je Kovačević novinarima. Srna

Dodaj Komentar