Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Četvrtak, 20 Januara, 2022
Nalazite se na Home » Energetika » Gavranović: Domaćinstvima potrebni kalorimetri

Gavranović: Domaćinstvima potrebni kalorimetri 

BANJALUKA, Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da neće biti zadovoljstva građana u vezi sa isporukom grijanja iz gradske “Toplane” dok domaćinstva ne dobiju kalorimetre i sama sebi ne omoguće grijanje do onog nivoa do kojeg mogu da plate.

“To `Toplana` mora u narednom projektu da realizuje, te da obezbijedi da energija koja se isporuči bude evidentirana kod potrošača i da on plati ono što je primio kao konačnu uslugu”, rekao je Gavranović.

On je naglasio da je stanje u “Toplani” unazad nekoliko godina sve ozbiljnije, ali ovaj problem može biti riješen kroz tri-četiri godine.

“Taj problem nismo rješavali 50 godina i sad smo suočeni s njim. Nema vremena za odgađanje, jer će to skupo koštati građane Banjaluke”, rekao je Gavranović.

Povodom žalbi građana Banjaluke u proteklom periodu na mlake ili čak hladne radijatore u svojim stanovima, Gavranović je istakao da su ispitivanja za koja postoji zvanična dokumentacija pokazala da je temperatura vazduha u stanovima 23 stepena Celzijusova.

“Nekome je možda hladno na toj temperaturi, ali se nigdje u svijetu radijatori ne griju iznad te temperature”, istakao je gradonačelnik Banjaluke.

Prošle sedmice na sastanku Gavranovića i premijera Srpske Aleksandra Džombića sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj, istaknuto je da su započeti razgovori o zajedničkom učešću u restrukturisanju banjalučke “Toplane”, te da će, prema preliminarnim podacima, za realizaciju ovog projekta biti potrebno oko 130 miliona KM. Srna

Dodaj Komentar