Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|среда, август 4, 2021
Nalazite se na Home » Некатегоризовано » Nikšić obišao lokalitet buduće hidroelektrane „Vranduk“

Nikšić obišao lokalitet buduće hidroelektrane „Vranduk“ 

SARAJEVO, Premijer Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić tokom današnje posjete lokalitetu buduće hidroelektrane „Vranduk“ izrazio je zadovoljstvo što u BiH postoje kompanije kao što je „Elektroprivreda BiH“, čije investicije su generator razvoja privrede.

U saopštenju Javnog preduzeća „Elektroprivreda BiH“ navodi se da su, osim Nikšića, u posjeti lokalitetu buduće hidroelektrane bili i generalni direktor ove kompanije Elvedin Grabovica, te načelnik opštine Zenica Husejin Smajlović sa saradnicima.

Povod za posjetu su prije dva mjeseca započeti pripremni i istražni radovi za početak izgradnje prve hidroelektrane u sistemu „Elektroprivrede BiH“ u poslijeratnom periodu, objava međunarodnog javnog poziva za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcijuma zainteresovanih za učešće u izgradnji hidroelektrane ¨Vranduk¨ i uručenje Plana upravljanja za održavanje Nacionalnog spomenika „Stari grad Vranduk“.

Grabovica je istakao da pripreme za izgradnju hidroelektrane ¨Vranduk¨ idu po planu.

„U toku je tender za izgradnju hidroelektrane `Vranduk`“, rekao je on, napominjući da će se ubrzo znati koje kompanije će učestvovati u izgradnji objekta po principu „ključ u ruke“.

O značaju izgradnje ove hidroelektrane za razvoj opštine Zenica i doprinosu razvoju ovoga područja, govorio je načelnik Husejin Smajlović koji je pohvalio dobru saradnju sa „Elektroprivredom BiH“, posebno u realizaciji Programa o prijateljskom okruženju. Srna

Dodaj Komentar