Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|понедељак, август 2, 2021
Nalazite se na Home » Некатегоризовано » Potpisan aneks sporazuma Vlade sa „Kelagom“ i „Interenergom“

Potpisan aneks sporazuma Vlade sa „Kelagom“ i „Interenergom“ 

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i članovi uprave kompanija „KI-Kelag internešnal“ iz Austrije i „Interenergo“ iz Slovenije potpisali su Aneks sporazuma o saradnji Vlade Srpske i tih kompanija, kojim se predviđa produženje saradnje do 21. septembra 2017. godine i realizacija novih investicija u oblasti obnovljivih izvora energije vrijednih više od 50 miliona evra.

Đokić je rekao da će danas potpisanim Aneksom sporazuma biti omogućen nastavak uspješne saradnje Vlade Republike Srpske i ovih kompanija u segmentu realizacije projekata iz oblasti energetike zasnovanih na korišćenju obnovljivih izvora energije.

„Zahvaljujući dosadašnjoj uspješnoj saradnji izgrađene su dvije male hidroelektrane `Novakovići` i `Zapeće`, ukupno instalisane snage devet megavata, u čiju realizaciju je investirano gotovo 50 miliona KM“, rekao je Đokić i dodao da je u toku izgradnja male hidroelektrane „Medna“ instalisane snage 4,9 megavata, čija je ukupna vrijednost 41 milion KM.

Đokić je rekao da se ove aktivnosti uklapaju u energetsku politiku Vlade, te da je od posebnog značaja to što je u realizaciju ovih projekata bilo uključeno više od 100 domaćih preduzeća i uposleno više stotina radnika u Republici Srpskoj, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Potpisivanju Aneksa sporazuma prisustvovala je potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Predstavnici kompanija „KI-Kelag“ i „Interenergo“ zahvalili su se potpredsjedniku Vlade Srebrenki Golić i ministru Đokiću za ukazano povjerenje i praktičnu podršku koju ove kompanije imaju u Republici Srpskoj. Srna

Dodaj Komentar