Utorak 28. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPotpisan aneks sporazuma Vlade sa "Kelagom" i "Interenergom"

Potpisan aneks sporazuma Vlade sa “Kelagom” i “Interenergom”

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i članovi uprave kompanija “KI-Kelag internešnal” iz Austrije i “Interenergo” iz Slovenije potpisali su Aneks sporazuma o saradnji Vlade Srpske i tih kompanija, kojim se predviđa produženje saradnje do 21. septembra 2017. godine i realizacija novih investicija u oblasti obnovljivih izvora energije vrijednih više od 50 miliona evra.

Đokić je rekao da će danas potpisanim Aneksom sporazuma biti omogućen nastavak uspješne saradnje Vlade Republike Srpske i ovih kompanija u segmentu realizacije projekata iz oblasti energetike zasnovanih na korišćenju obnovljivih izvora energije.

“Zahvaljujući dosadašnjoj uspješnoj saradnji izgrađene su dvije male hidroelektrane `Novakovići` i `Zapeće`, ukupno instalisane snage devet megavata, u čiju realizaciju je investirano gotovo 50 miliona KM”, rekao je Đokić i dodao da je u toku izgradnja male hidroelektrane “Medna” instalisane snage 4,9 megavata, čija je ukupna vrijednost 41 milion KM.

Đokić je rekao da se ove aktivnosti uklapaju u energetsku politiku Vlade, te da je od posebnog značaja to što je u realizaciju ovih projekata bilo uključeno više od 100 domaćih preduzeća i uposleno više stotina radnika u Republici Srpskoj, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Potpisivanju Aneksa sporazuma prisustvovala je potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Predstavnici kompanija “KI-Kelag” i “Interenergo” zahvalili su se potpredsjedniku Vlade Srebrenki Golić i ministru Đokiću za ukazano povjerenje i praktičnu podršku koju ove kompanije imaju u Republici Srpskoj. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti