Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|четвртак, август 5, 2021
Nalazite se na Home » Ostalo » Petak rok za izmirenje dugovanja javnih preduzeća

Petak rok za izmirenje dugovanja javnih preduzeća 

SARAJEVO, Federalno Javno preduzeće „Elektroprivreda BiH“ upozorilo je Vladu Kantona Sarajevo i uprave više javnih preduzeća da je petak, 25. oktobar, krajnji rok za izmirenje obaveza za utrošenu električnu energiju za septembar i obaveza po osnovu sporazuma o plaćanju dugovanja iz ranijeg perioda.

Ukoliko do 25. oktobra te obaveze ne budu izmirene, „Elektroprivreda BiH“ najavila je da će s ciljem zaštite svog poslovanja i sprečavanja daljeg povećanja duga, biti primorana na obustavljanje isporuke električne energije.

Upozorena su preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, „Gras“, „ZOI 84“, „Hidrogradnja“, te „Javna rasvjeta Kantona Sarajevo“.

U saopštenju „Elektroprivrede BiH“ navodi se da su svim kupcima, u skladu sa važećim propisima, uz tekuće fakture dostavljene i opomene zbog neizmirenog duga za prethodne obračunske periode sa propisanim rokom za plaćanje, kao i obavještenja o obustavljanju isporuke električne energije sa navedenim terminom za obustavu.

Federalna „Elektroprivreda“ ukazuje na „ozbiljnost situacije, kako bi bile izbjegnute mjere čije će posljedice u najvećoj mjeri snositi građani Kantona Sarajevo“.

U saopštenju se podsjeća da dug KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo iznosi 6,4 miliona KM, KJKP „Gras“ 2,9 miliona KM, KJP „ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo“ duguje 155.000 KM, „Javna rasvjeta Kantona Sarajevo“ 738.000 KM, a „Hidrogradnja“ Sarajevo 127.000 KM. Srna

Dodaj Komentar