Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Utorak, 7 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Prijedlog za pojeftinjenje gasa za više od 15 odsto

Prijedlog za pojeftinjenje gasa za više od 15 odsto 

SARAJEVO, Generalni direktor “BH-gasa” Mirza Sendijarević najavio je da će Nadzorni odbor te kompanije uskoro predložiti Vladi Federacije BiH /FBiH/ pojeftinjenje gasa za više od 15 odsto.

“BH-gas je je riješio decenijski problem sa mađarskim transporterom gasa FGSZ, čime su značajno smanjeni transportni troškovi i postignuta bezbjednost snabdijevanja kroz Mađarsku. Na ovaj način stvorene su pretpostavke za sniženje cijene gasa”, rekao je Sendijarević za portal “Kliks”.

On je istakao da je Nadzorni odbor “BH-gasa” usvojio prijedlog uprave preduzeća za korekciju cijena za distributivne kompanije, pa će prijedlog biti upućen ka nadležni ministarstvima, a Vlada FBiH će dati konačan stav o korekciji cijene za distributivne kompanije.

“Cijena za industrijske potrošače, koja je nadležnosti Uprave i Nadzornog odbora `BH-gasa` korigovana je u nekoliko navrata ove godine”, rekao je Sendijarević.

Prema njegovom mišljenju, da bi potrošači u Kantonu Sarajevo imali iste uslove kao ostali potrošači u BiH, neophodno je i da “Sarajevogas” preduzme određene aktivnosti, a prije svega da izmiri što veći dio obaveza prema “BH-gasu” za uredno isporučeni gas.

“Smanjenje duga `Sarajevogasa` prema `BH-gasu` je neophodno, jer će to omogućiti da `BH-gas` uredno izmiruje svoje obaveze prema `Gasprom eksportu` iz Rusije, što je preduslov bezbjednosti snabdjevanja gasom cijele BiH. Ujedno očekujemo da će se nastaviti sa aktivnostima potpunog rješavanja ovog problema”, naglasio je Sendijarević. Srna

Dodaj Komentar