Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Subota, 27 Novembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » RiTE Ugljevik: Neplansko produženje remonta uzrok negativnim rezultatima

RiTE Ugljevik: Neplansko produženje remonta uzrok negativnim rezultatima 

UGLJEVIK, Negativan rezultat poslovanja ugljevičkog preduzeća Rudnik i termoelektrana /RiTE/ Ugljevik u periodu od januara do septembra u prvom redu je posljedica nerealizovanog plana proizvodnje električne energije zbog neplanskog produženja redovnog remonta prouzrokovanog kvarom na generatoru.

U ovom preduzeću je rečeno da je remont neplanski produžen 71 dan, kao i da su na visinu negativnog rezultata poslovanja uticali i dodatni neplanirani troškovi remonta turbogeneratora, povećanje zakonskih obaveza po Zakonu o naknadama za korištenje neobnovljivih resursa i Zakonu o fondu solidarnosti.

Na visinu negativnog rezultata uticao je, kako navode, i način obračuna prihoda od električne energije.

U RiTE Ugljevik kažu da su ukupni rashodi od januara do septembra ove godine bili 112.746.000 KM i manji su za 2,7 odsto od planiranih 115.816.000 KM.

U toku je izrada rebalansa plana poslovanja preduzeća za 2014. godinu i poslovodstvo preduzeća preduzima sve mjere i aktivnosti s ciljem ostvarenja što boljih rezultata poslovanja.

Finansijski izvještaji preduzeća za period od januara do septembra 2014. godine objavljeni su na Banjalučkoj berzi. Srna

Dodaj Komentar