Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Utorak, 7 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » Smanjenje distributivnih gubitaka „Elektrokrajine“

Smanjenje distributivnih gubitaka „Elektrokrajine“ 

BANJALUKA, Zavisno preduzeće „Elektrokrajina“ Banjaluka u prva tri mjeseca ove godine zabilježilo je pad distributivnih gubitaka za 2,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Iz ovog preduzeća saopšteno je da je pozitivan trend smanjenja distributivnih gubitaka električne energije zabilježen zahvaljujući pojačanim aktivnostima na otkrivanju i suzbijanju neovlaštene potrošnje.

Direktor „Elektrokrajine“ Seka Kuzmanović rekla je da je ovo preduzeće tokom 2013. godine i prva tri mjeseca 2014. otkrilo 877 slučajeva neovlaštene potrošnje električne energije, a da je protiv nesavjesnih potrošača od početka 2012. godine do kraja marta ove godine podnijelo 915 krivičnih prijava i 537 tužbi.

Izvršni direktor za ekonomska pitanja „Elektrokrajine“ Ostoja Dumonić istakao je da se finansijski efekti „rezanja“ distributivnih gubitaka ponajprije ogledaju u smanjenoj količini preuzete električne energije, što je uticalo na smanjenje troškova preduzeća po tom osnovu.

U saopštenju se dodaje i da je neto dobit „Elektrokrajine“ u prvom tromjesečju 2014. godine iznosila 2,6 miliona KM, dok je poslovni dobitak uvećan za 20 odsto, na oko 940.000 KM. Srna

Dodaj Komentar