Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 19 Januara, 2022
Nalazite se na Home » Energetika » Srbija: Zatvoreno 14 benzinskih pumpi

Srbija: Zatvoreno 14 benzinskih pumpi 

BEOGRAD, U cilju suzbijanja sive ekonomije, Poreska uprava Republike Srbije obavila je od početka godine kontrolu 32 benzinske stanice, nepravilnosti su utvrđene u 14 objekata, i njima je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

 

Inspektori Poreske uprave Srbije kontrolisali su evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, zalihe goriva i drugih prodajnih artikala, kao i radnopravni status zatečenih radnika.
Kontrolom su obuhvaćene benzinske stanice koje posluju u okviru velikih sistema, odnosno velikih lanaca benzinskih stanica, kao i one koje su u sastavu manjih privrednih društava.
Nepravilnosti su utvrđene uglavnom na benzinskim stanicama koje posluju u sastavu malih ili srednjih privrednih društava, a kontrolisano je 15 takvih objekata. Od ukupno zatvorenih 14 benzinskih stanica, 11 je u sklopu manjih preduzeća.
Benzinske stanice zatvarane su najčešće zbog razlike između stvarnog stanja zaliha po popisu i knjigovodstvenog stanja, kao i neizdavanja fiskalnih računa, odnosno viška gotovine u kasi. Neke benzinske stanice vodile su duplu evidenciju o prodaji naftnih derivata. FoNet

Odgovor na Srbija: Zatvoreno 14 benzinskih pumpi

Dodaj Komentar