Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|Srijeda, 1 Decembra, 2021
Nalazite se na Home » Energetika » Stanovnici Brčkog moći će da proizvode električnu energiju

Stanovnici Brčkog moći će da proizvode električnu energiju 

BRČKO – Stanovnicima Brčkog će novi Zakon o električnoj energiji, koji je usvojila Skupština distrikta, omogućiti da za svoje potrebe proizvode električnu energiju alternativnim načinima, a da višak mogu da prodaju elektrodistribuciji, rekao je potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

Filipović je rekao novinarima da će interes imati i preduzetnici koji će moći da instaliraju veći broj solarnih panela.

Govoreći o prijedlogu budžeta distrikta za 2022. godinu koji je predložen u iznosu od oko 239.000.000 KM, a razmatran je i na sjednici, Filipović je podsjetio da su završene sve tri javne rasprave i da će one oblikovati konačan izgled budžeta.

Skupština je tokom jučerašnje sjednice, između ostalog, usvojila i Zakon o javnoj imovini, izmjene i dopune Zakona o lovstvu, izmjene i dopune Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakona o platama i naknadama zaposlenih u pravosuđu kao i pravobranioca i zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu Brčko distrikta.

Usvojen je i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa koje se odnose na izgradnju kanalizacionih mreža, dalekovoda, putne infrastrukture te raspolaganja poslovnim prostorima bez naknade u korist udruženja građana i organizacija.

Preostalih 11. tačaka dnevnog reda 15. redovnog zasjedanja poslanici će razmatrati 10. novembra.

Prije 15. redovnog zasjedanja, Skupština je okončala 14. redovnu sjednicu. Srna

Dodaj Komentar