Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|уторак, јул 27, 2021
Nalazite se na Home » Termoenergija » Pripreme „Kolubare“ za zimu

Pripreme „Kolubare“ za zimu 

BEOGRAD, U Rudarskom basenu „Kolubara“ je završena investiciona popravka na ugljenim sistemima i u pogonima za preradu i oplemenjivanje uglja. Svi poslovi u okviru plana remonata ostvareni su za manje od mjesec dana, a završeni su i drugi servisni radovi, objavljeno je na sajtu tog preduzeća.

Prema planu proizvodnje u ovoj godini, ogranak „Prerada“ u Kolubari treba da prihvati 12.164.000 tona uglja sa površinskih kopova Polje „D“ i Polje „B“. Od toga, za proizvodnju električne energije TENT-u će biti isporučeno 8.718.000, a Termoelektrani „Kolubara“ 2.282.000 tona.

Širokoj potrošnji je namjenjeno 550.000 tona sušenog uglja.

Završetkom remonata uspostavljena je uobičajena dinamika isporuke uglja ka termoelektranama „Nikola Tesla“ u Obrenovcu i „Kolubara“ u Velikim Crljenima.

Ranije je u „Kolubari“ završen i remont „Glodara 7“ na Polju „D“, a rotorni bager, poznat pod imenom „Plava ptica“, nakon tri dana funkcionalnih proba ponovo je uključen u redovnu proizvodnju. 

Završetak remonta jedne od najmoćnijih kopovskih mašina u Kolubari označio je i kraj svih investicionih opravki na ugljenim sistemima „Kolubare“ koji su predviđeni za ovu godinu. (Tanjug)

Dodaj Komentar