Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPočinje modernizacija 17 toplana u Srbiji

Počinje modernizacija 17 toplana u Srbiji

BEOGRAD, Otvaranjem ponuda za nabavku toplovodnih cijevi, zvanično je počeo proces izbora najpovoljnijeg ponuđača za rehabilitaciju i modernizaciju 17 toplana širom Srbije.

Riječ je o prvoj i najvećoj nabavci, ali i jednoj od najznačajnih, koja će biti izvršena u okviru četvrte faze programa “Rehabilitacije sistema daljinskog grijanja u Srbiji” , imajući u vidu da će omogućiti rekonstrukciju 60 kilometara toplovodne mreže, objavilo je Ministarstvo energetike.

Očekuje se da će izbor najpovoljnijeg ponuđača biti okončan do kraja marta, nakon čega će biti potpisan ugovor između toplana i odabranog izvođača. Radovi na ugradnji opreme treba da počnu na ljeto, i angažovaće značajan broj domaćih građevinskih preduzeća. Četvrtom fazom programa rehabilitacije toplana, vrijednom 54,25 miliona evra, obuhvaćeno je 20 toplana, a program sufinansira njemačka razvojna banka KfW uz podršku vlada Srbije i Njemačke.

Modernizacija ima za cilj sigurniju i kvalitetniju uslugu daljinskog grijanja i bolju zaštitu životne sredine za oko milion građana Srbije. Istovremeno, kroz smanjenje gubitaka, uštede i poboljšanu energetsku efikasnost, ovaj Program doprinijeće poboljšanju finansijskog položaja preduzeća koja se bave proizvodnjom i distribucijom toplotne energije.

Ministarstvo energetike juče je otvorilo dvije ponude po tenderu za nabavku cijevi, prateće opreme i radova na ugradnji cijevi za 17 toplana u Srbiji, raspisanom krajem prošle godine. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti