Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiUsvojen plan korištenja 5,5 miliona KM od naknada

Usvojen plan korištenja 5,5 miliona KM od naknada

UGLJEVIK, Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik usvojili su danas Program korištenja sredstava uplaćenih po osnovu naknada za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije.

Ukupna sredstava utvrđena budžetom opštine za 2013. godinu, u okviru kojih se planiraju aktivnosti po ovom programu, iznose 5.500.000 KM.

Programom je utvrđeno namjensko korištenje sredstava za izgradnju primarnih infrastrukturnih objekata, izgradnju novih privrednih kapaciteta ili proširenje postojećih, uključujući i stimulativno kreditiranje, sredstva za stipendije i materijalne troškove, anuitete po kreditu i rashode po osnovu kamate po kreditu.

Podršku odbornika na ovom skupštinskom zasjedanju dobio je i Plan rješavanja budžetskog deficita. Svrha usvajanja ovog plana jeste identifikacija problema i pronalaženje rješenja za prevazilaženje problema u izmirenju prenesenih obaveza iz 2012. godine, uključujući servisiranje tekućih obaveza u skladu sa očekivanim prilivom sredstava u budžet opštine u narednom periodu.

Nakon stavljanja van snage Odluke o zaduženju opštine Ugljevik od 28. februara 2013. godine, usvojena je nova Odluka o zaduženju prema kojoj se opština zadužuje namjenski za kapitalna ulaganja u iznosu od 4.000.000 KM.

“Opština Ugljevik je najmanje kreditno zadužena opština na prostoru Republike Srpske. Da bismo prevazišli probleme koje imamo odlučili smo se da određena kapitalna ulaganja iz proteklog perioda i iz 2013. godine rješavamo na taj način što ćemo ići sa kreditnim zaduženjem”, rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Na petoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik usvojene su i Odluka o pristupanju izradi izmjene Urbanističkog projekta gradskog dijala Ugljevika, Odluka o raspisivanju konkursa za izbor i imenovanje upravnih odbora javnih ustanova čiji je osnivač Skuština opštine Ugljevik, te prihvaćeni izvještaji o radu odjeljenja opštinske administrativne službe za 2012. godinu.

Usvojen je i izvještaj načelnika opštine Ugljevik, Skupštine i skupštinskih komisija, izvještaj o radu opštinskih inspektora.

Podršku odbornika dobio je i Program proljećne sjetve za 2013. godinu. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti