Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPrioritet investicije i visok stepen naplate

Prioritet investicije i visok stepen naplate

BANJALUKA, Preduzeće “Elektroprivreda Republike Srpske” funkcioniše kao stabilan sistem, dok će prioritet u budućem periodu biti investicioni iskorak, uz zadržavanje visokog stepena naplate i trajno smanjenje distributivnih gubitaka, poručeno je na sastanku predsjednika Vlade Željke Cvijanović sa rukovodstvom ovog preduzeća.

Cvijanovićeva je rekla da je na sastanku analizirano poslovanje ovog preduzeća u posljednjih nekoliko godina, te da je konstatovano unapređenje u svim oblastima, ali da je preduzeće opredijeljeno da reaguje i na potrebe socijalno ugroženih.

Ona je podsjetila da je u prošloj godini izdvojeno 8,5 miliona KM za subvencionisanje električne energije za potrebe ove populacije.

“Utvrdili smo i pravce ponašanja u budućem periodu, prvenstveno načina ostvarivanja još tješnje saradnje `Elektroprivrede` i Vlade kod utvrđivanja kratkoročnih i dugoročnih poteza”, rekla je Cvijanovićeva.

Direktor “Elektroprivrede” Branislava Milekić rekla je da je ovo preduzeće kadrovski i finansijski spremno da napravi snažniji iskorak u investiranju, naročito u obnovljive izvore električne energije, prije svega hidroenergetske.

Ona je najavila da će “Elektroprivreda” Vladi vrlo brzo dostaviti program investiranja.

Govoreći o smanjenju distributivnih gubitaka, Milekićeva je rekla da su oni u prva dva mjeseca ove godine značajno smanjeni u odnosu na isti period prošle godine, te da je “Elektroprivreda” uspjela da pokrene pravosudne i institucije unutrašnjih poslova da se značajnije uključe u borbu protiv krađe električne energije.

“Takođe, intenziviran je trend smanjenja gubitaka koji imamo od 2006. godine. Spremni smo da se i dodatno uhvatimo u koštac sa ovom negativnom pojavom, što smo po težini razumjeli i kao prioritetan zadatak”, rekla je Milekićeva.

Na sastanku je učestvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti