Srijeda 29. Mart 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasMihajlović: Direktor "Srbijagasa" nije dobro radio

Mihajlović: Direktor “Srbijagasa” nije dobro radio

BEOGRAD, Ministar energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović, protiv koga je državni revizor podnio prekršajnu prijavu, nije dobro radio, te da bi trebalo preispitati rad tog državnog preduzeća.

“To preduzeće ne funkcioniše kako treba. Iz izvještaja revizora se vidi da se mora prekontrolisati poslovanje `Srbijagasa”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona za B92 nije željela da kaže da li bi Bajatović, funkcioner SPS-a, trebalo da podnese ostavku na mjesto direktora “Srbijagasa”.

Državna revizorska institucija je protiv direktora “Srbijagasa” Dušana Bajatovića podnijela prekršajnu prijavu zbog nepravilnosti u radu 2011. godine, u vrijednosti 22,5 milijardi dinara ili oko 200 miliona evra.

Bajatović je ranije rekao da je novac otišao na plaćanje računa za gas.

“Te pare nisu otišle ne znam gdje, imamo račune da smo platili gas. To otprilke izgleda ovako, toplane kažu: `platićemo dvije milijarde ovog mjeseca`, a plate milijardu, i ja moram da nađem drugu milijardu. Nemamo vremena da raspišemo konkurs. To tako radimo već godinama, to Vlada zna, to bankari znaju, to se zna”, rekao je Bajatović. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti