Subota 13. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Šarović: U "Elektroprenosu" od februara ništa nije urađeno

Šarović: U “Elektroprenosu” od februara ništa nije urađeno

SARAJEVO, Akcionari “Elektroprenosa” – Federacija BiH i Republika Srpska – imali su obavezu da organizuju Skupštinu akcionara i da usvoje potrebne finansijske i investicione planove, kao i da pokrenu proceduru izbora upravljačkih struktura ove kompanije u februaru, ali to još nije realizovano, izjavio je danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

“Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, utvrdio je nedavno redoslijed aktivnosti u vezi sa problematikom koja se odnosi na deblokadu rada `Elektroprenosa BiH`. Mi smo svoj dio posla uradili, pripremili izmjene i dopune zakona, odnosno njegovog famoznog člana 17 i zatražili mišljenja od nadležnih entitetskih i institucija BiH”, rekao je Šarović.

Drugi dio aktivnosti, istakao je on, odnosi se na obaveze akcionara, a to su Federacija BiH sa udjelom od oko 59 odsto i Republika Srpska sa udjelom od oko 41 odsto.

“Njihova je obaveza bila da organizuju Skupštinu akcionara, da usvoje potrebne finansijske i investicione planove i da pokrenu proceduru izbora rukovodstva, odnosno menadžmenta, to jest upravljačke strukture `Elektroprenosa”, rekao je Šarović na konferenciji za novinare u Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

On je podsjetio da je jedan od zaključaka trilateralnog sastanka u Briselu bio da se podjela akumulirane dobiti i novca sa računa “Elektroprenosa BiH” može desiti samo onda kada se usvoje konsolidovani finansijski plan, planovi investiranja, kao i kada dođe do izmjena i dopuna zakona o ovoj kompaniji.

“To je sve trebalo da se desi u februaru, ali je prolongirano za neki drugi termin i ja sada ne mogu da prognoziram kada će se to desiti”, rekao je Šarović.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti