Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiMihajlović: Jaka politička volja preduslov za investicije

Mihajlović: Jaka politička volja preduslov za investicije

BEOGRAD, Energetika Srbiji može da donese milijarde evra, ali je neophodno jaka politička volja da se stvori povoljan ambijent za investitore, izjavila je ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović.

“Svako će deklarativno reći da hoće investicije, ali kad pogledamo prethodnih 10, 15 godina – tih investicija nije bilo, a nije ih bilo jer nije bilo zakona. Sada nam treba politička volja Vlade i države da se to promijeni”, poručila je Mihajlovićeva.

Ona je za Tanjug rekla da Vlada Srbije trenutno vodi pregovore o nizu krupnih infrastrukturnih projekata čija se vrijednost mjeri milijardama evra.

“Razgovora se sa kanadskim i švajcarskim partnerima za Hidroelektranu `Bistrica`, koja je prioritet, za `Đerdap tri` se interesuje nekoliko kineskih, kao i partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a za Termoelektranu `Štavalj` češke i neke druge kompanije”, pojasnila je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da je plan da resorno ministarstvo, odnosno Vlada, do kraja godine sačini dva predugovora sa potencijalnim strateškim partnerima.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti