Petak 12. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasRusi traže naftu i gas na području opštine Prnjavor

Rusi traže naftu i gas na području opštine Prnjavor

PRNJAVOR, Ruska kompanija “Kalinjingrad geofizika” počela je istraživanja mogućih nalazišta nafte i gasa na području opštine Prnjavor.

Aktivnosti se odvijaju u skladu sa ugovorom sa Društvom za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa “Jadran-naftagas” iz Banjaluke i na osnovu odobrenja Vlade Republike Srpske.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor Božidar Ivanović rekao je da je od ruskog preduzeća ranije zatraženo da dostavi kooridinate lokacija na kojima će biti istraživanja, kako bi stanovništvo na vrijeme bilo obaviješteno o radovima, kao i mogućim posljedicama na njivama prilikom djelovanja specijalnih mašina i vozila.

Ivanović je potvrdio da je formirana služba za procjenu i nadoknadu štete. “Tim ljudi banjalučkog `Jadran-naftagasa`, po prijavi, izlazi na teren, procjenjuju nastalu štetu i u roku od nekoliko dana vrši isplatu”, rekao je Ivanović.

Predviđeno je da istraživanje na području Kulaši – Popovići, od Ribnjaka prema Štrpcima i u Vijačanima, traje do kraja maja i da će na radovima biti angažovano oko 50 radnika.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti