Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti“Mital” zaradio 96 miliona, prikazao dobit od 11 miliona

“Mital” zaradio 96 miliona, prikazao dobit od 11 miliona

PRIJEDOR, Firma “Arselor Mital Prijedor”, čiji su osnivači Rudnici željezne rude “Ljubija” (49 odsto) i kompanija “Mital London” (51 odsto), u 2012. godini od ukupno 96 miliona KM prihoda prikazala je dobit od samo 11 miliona, što ukazuje na postojanje transfernih cijena.

Izjavio je to direktor RŽR “Ljubija” i član UO “Arselor Mital Prijedor” Božo Grbić i istakao da u RŽR “Ljubija” time nikako nisu zadovoljni. Većinski vlasnik RŽR “Ljubija” je Republika Srpska.
– Smatramo da je taj profit trebalo da bude veći bar za osam procenata. Zato je na posljednjem sastanku Skupštine akcionara firme “Arselor Mital Prijedor” zaključak bio da Upravni odbor “Arselor Mitala Prijedor” te cijene verifikuje, da one ne bi išle po automatizmu – kazao je Grbić.
On je dodao da bi Poreska uprava RS trebalo da prekontroliše dokumentaciju, analizira sve finansijske transakcije i tokove novca, da bi se bez greške utvrdilo na koji se način putem transfernih cijena u poslovanju “Arselor Mitala Prijedor” sa povezanim subjektima odlivao novac. Glas Srpske

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti