Nedjelja 26. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiLazarević: Dug Poreskoj upravi - posljedica naslijeđenih dugovanja

Lazarević: Dug Poreskoj upravi – posljedica naslijeđenih dugovanja

BIJELJINA, Dug Zavisnog elektrodistributivnog preduzeća /ZEDP/ “Elektro-Bijeljina” Poreskoj upravi Srpske iznosi 1.298.000 KM, ali taj dug predstavlja kamatu na reprogram o čemu je ranije potpisan ugovor, rekao je direktor “Elektro-Bijeljine” Zlatan Lazarević.

“Nakon što se pojavila informacija o dugu `Elektro-Bijeljine` prema Poreskoj upravi Srpske u iznosu od 1.298.000 KM, dužni smo da kažemo da pomenuti dug postoji, ali da je on posljedica ogromnog, naslijeđenog duga, koji je napravilo rukovodstvo preduzeća do polovine 2006. godine”, rekao je Lazarević.

On je napomenuo da je tadašnji menadžment, do polovine 2006. godine, napravio dug prema Poreskoj upravi Srpske veći od sedam miliona KM.

“Nakon dolaska nove Vlade Srpske na političku scenu, sa Miloradom Dodikom na čelu, u februaru 2006. godine i promjene Upravnog i Nadzornog odbora `Elektro-Bijeljine` – u junu te iste godine preduzete su neophodne mjere na prevazilaženju problema i smanjenju duga prema Poreskoj upravi. Tada smo sa Poreskom upravom potpisali ugovor o reprogramu i te smo obaveze ispoštovali, čak i prije predviđenog roka”, istakao je Lazarević, napominjući da je posljednja rata duga vraćena u decembru prošle godine.

Pomenuti iznos od 1.298.000 KM predstavlja kamatu na reprogram i, kako tvrde u “Elektro-Bijeljini”, u narednom periodu biće učinjeni neophodni koraci da bi i ovaj dug bio isplaćen. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti