Ponedjeljak 20. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasGAZPROM mreža benzinskih stanica počela sa radom u BiH

GAZPROM mreža benzinskih stanica počela sa radom u BiH

BANJALUKA, NIS, kćerka-kompanija ruskog „Gaspromnjefta“ pustila je u rad 27 benzinskih stanica pod brendom GAZPROM na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Premijum mreža benzinskih stanica GAZPROM potrošačima nudi goriva i maziva visokog kvaliteta, kao i širok dopunski asortiman. Format stanica predviđa postojanje prodavnica, restorana i kafea. Kupcima je na usluzi bežični internet, perionica automobila i dječije igralište.

„Početak rada benzinskih stanica GAZPROM u Bosni i Hercegovini je dio našeg kontinuiranog rada na razvoju premijum mreže benzinskih stanica na Balkanu. Pola godine nakon otvaranja prve benzinske stanice pod brendom GAZPROM, svjedoci smo rasta povjerenja potrošača u brend, što nas približava strateškom cilju – zauzimanju liderske pozicije na maloprodajnom tržištu motornog goriva na Balkanu“, izjavio je Anatolij Černer, zamjenik generalnog direktora „Gaspromnjefta“ za logistiku, preradu i promet.

Pored Bosne i Hercegovine, veliki projekat razvoja nove premijum mreže benzinskih stanica GAZPROM se širi i u Srbiju, Bugarsku i Rumuniju. Do kraja 2015. godine, više od 250 benzinskih stanica će biti izgrađeno na Balkanu, uključujući i 40 na teritoriji Bosne i Hercegovine gdje se očekuje da će mreža benzinskih stanica GAZPROM zauzimati oko 15 odsto maloprodajnog tržišta goriva ove zemlje, navodi se u saopštenju.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti