Nedjelja 21. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Kovačević: Razvoj kroz nove investicije

Kovačević: Razvoj kroz nove investicije

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je da je zajednički cilj institucija Srpske razvoj energetskog sektora kroz privlačenje novih investicija i razvoj postojećih kapaciteta, što podrazumijeva očuvanje energetske nezavisnosti uz primjenu EU standarda.

Tokom sastanka sa predstavnicima Sindikata udruženih radnika energetike Republike Srpske u Banjaluci, Kovačević je istakao da će realizacijom navedenog cilja biti omogućeno kontinuirano ostvarenje privredno-ekonomskog rasta i makroekonomske stabilnosti Srpske, te otvaranje novih radnih mjesta.

Prema njegovim riječima, energetski sektor jedan je od najznačajnijih sektora privrede na koji se oslanja cjelokupni razvoj Republike Srpske.

Predstavnici Sindikata udruženih radnika energetike tokom sastanka upoznali su Kovačevića o svojim aktivnostima, koje su usmjerene na aktivnije uključivanje predstavnika Sindikata u procese koji se odvijaju u okviru energetskog sektora, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“S tim u vezi, naglašeno je da je neophodno jačati socijalni dijalog sa Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva kroz traženje modaliteta za socijalni dijalog u okviru budućih aktivnosti na restrukturiranju elektroenergetskog sistema, što je jedna od preuzetih obaveza kroz takozvani treći energetski paket”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji najvećih regionalnih energetskih projekata izgradnje Termoelektrane Ugljevik tri, te otvaranja novih rudnika na bazi zaključenih koncesionih ugovora za eksploataciju uglja na ležištima “Ugljevik Istok dva”, “Ugljevik Istok” i “Bogutovo Selo”, kao i o stanju u privrednom društvu “Krajina petrol” Banjaluka.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti