Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Zbog poplava obustavljen rad na pojedinim benzinskim stanicama

Zbog poplava obustavljen rad na pojedinim benzinskim stanicama

BANJALUKA, Rad na benzinskim stanicama „Nestro Petrol“-a na području Doboja, Šamca, Šekovića, Ormanica i Modriče je potpuno obustavljen zbog šteta uzrokovanih poplavama, saopšteno je iz „Optima grupe“ Banjaluka.

Benzinska stanica „Nestro Petrol“ u Dvorovima nije u funkciji zbog nestanka električne energije. Danas će se provoditi aktivnosti njihovog osposobljavanja i puštanja u rad. Ostale benzinske stanice rade bez problema, a neke od njih će danas biti dodatno opskrbljene zalihama goriva gdje uslovi putne komunikacije to dozvoljavaju.

U „Optima grupi“ ističu da Rafinerija nafte u Brodu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena od poplava jer nije došlo do izlijevanja rijeke Save na području Opštine Brod.

Prema mjerenjima, danas u 10:00 časova vodostaj rijeke Save je u opadanju, i iznosi 905 cm. Redovna otprema naftnih derivata iz Rafinerije nafte u Brodu počela je juče u 14:20 minuta, a i danas se nastavljaju redovne aktivnosti.

Svi putevi na području opštine Brod su prohodni, a snabdijevanje električnom energijom je stabilno.

Rafinerija ulja Modriča nije bila ugrožena vremenskim nepogodama i poplavama koje su zahvatile područje opštine Modriča. Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Preduzetne vatrogasne jedinice Rafinerije ulja Modriča su maksimalno bili angažovani na pružanju pomoći stanovništvu i izvlačenju vode iz ugroženih dijelova grada.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti