Utorak 6. Juni 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasZa sutra najavljen prekid isporuke "Sarajevogasu"

Za sutra najavljen prekid isporuke “Sarajevogasu”

SARAJEVO, Kompanija “BH-gas” najavila je za sutra prekid isporuke gasa “Sarajevogasu” zbog duga od 47,2 miliona KM ako do podneva ne bude pisano garantovana dinamika plaćanja, uz mjenice kao garant da će obećano biti i izvršeno. 

Direktor “BH-gasa” Mirza Sendijarević rekao je danas novinarima da očekuju da do kraja mjeseca “Sarajevogas” izmiri obaveze za april i maj, kako bi “BH-gas” imao osnovice za izmirivanje svojih obaveza prema ruskom “Gasprom eksportu”.

“Minimum je da do sutra u 12.00 časova dobijemo pisanu dinamiku plaćanja do kraja mjeseca uz osiguranje u vidu mjenica kompanije `Sarajevogas` ili Vlade Kantona Sarajevo, kao garant da će to i ispoštovati”, rekao je Sendijarević.

Obrazlažući odluku o isključenju gasa, on je rekao da su u “BH-gasu” na to bili prinuđeni, jer ta kompanija nabavlja gas od “Gasprom eksporta”.

Sendijarević je rekao da su od “Gasproma” dobili izuzetno ozbiljno upozorenje zato što nisu u potpunosti izmirili posljednje dvije fakture, a da je glavni razlog za to što nisu dobili uplate od “Sarajevogasa”, kao glavnog kupca. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti