Nedjelja 26. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiUgovor o snabdijevanju strujom potpisan sa 54 odsto kupaca

Ugovor o snabdijevanju strujom potpisan sa 54 odsto kupaca

BANJALUKA, Preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka potpisalo je do sada ugovore o snabdijevanju električnom energijom sa 54 odsto krajnjih kupaca, rečeno je u ovom preduzeću.

Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov podsjetio je da potpisivanje ugovora o snabdijevanju predstavlja zakonsku obavezu za sve krajnje kupce električne energije i da je potpuno besplatno.

On je pojasnio da se ugovorom regulišu uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa.

Klincov je rekao da kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu sklopiti u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, te u zgradi Direkcije “Elektrokrajine” u centru Banjaluke.

On je naglasio da “Elektrokrajina”, da bi ubrzala ovaj proces, nastavlja akciju potpisivanja ugovora i na kućnim adresama domaćinstava.

Klincov je podsjetio da rok za sklapanje ugovora o snabdijevanju ističe 31. decembra.

“Ako kupac ne zaključi ugovor u utvrđenom roku, distributer ima pravo da obustavi isporuku električne energije isključenjem objekta krajnjeg kupca sa mreže”, kaže Klincov.

Iz “Elektrokrajine” apeluju da kupci što prije ispune svoju zakonsku obavezu, kako u ovom preduzeću ne bi bili prinuđeni da preduzimaju kaznene mjere. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti