Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiU Prištini konferencija o energetici

U Prištini konferencija o energetici

BEOGRAD,  U prištinskom hotelu Svis Dajmond 18. i 19. septembra biće održana konferencija „Energetsko tržište u jugoistočnoj Evropi“, na kojoj organizator očekuje učešće stručnjaka za različita energetska pitanja iz cijelog regiona.

Konferenciju će otvoriti kosovski ministar za ekonomski razvoj Fadilj Ismailji, a izlaganje će imati i njemački ministar za ekologiju i nuklearnu sigurnost Franc Jozef Šafhauzen, najavljuje organizator Euroenergie LLC. Izlaganja će imati i predstavnici Njemačke banke za obnovu (KfW) i njemačke energetske kompanije RWE.

Andreas Piontfogl iz Energetske zajednice jugoistočne Evrope podnjeće referat sa temom „Normalizacija odnosa u energetici – vin-vin situacija za Srbiju i Kosovo“. Organizatori najavljuju i učešće stručnjaka iz Srbije, a na spisku učesnika nekolikih panel diskusija nalazi se Marija Golubović, direktor firme Energo.

Inače , energetika Kosova u kritičnom je stanju. Ne podmiruje ni potrebe pokrajine. Treći tender za investitora u izgradnju termoelektrane pred propašću je, tvrde izvori u Prištini. Danas

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti