Petak 1. Decembar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasSa "Zarubežnjeftom“ dogovorena isporuka mazuta

Sa “Zarubežnjeftom“ dogovorena isporuka mazuta

MOSKVA, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas u Moskvi sa predstavnicima kompanije “Zarubežnjeft” dogovorena isporuka mazuta, čime će i ove godine biti omogućena stabilna sezona grijanja u Banjaluci i Prijedoru.

Cvijanović je istakla da je dogovoreno i snabdijevanje ruskog tržišta poljoprivrednim i drugim proizvodima čime je, kako je naglasila, otvorena prilika za proizvođače iz Republike Srpske.

“Sa investicionom Maršal grupom razmatran je način ruskog učešća u podsticanju i organizovanju samog procesa proizvodnje u Srpskoj radi izvoza na rusko tržište. Takođe, sa Moskovskom oblasti dogovora se isporuka prehrambenih proizvoda – mesa, voća, povrća”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je delegacija Republike Srpske, koju predvodi predsjednik Republike Milorad Dodik, usaglasila i elemente ugovora za kredit u iznosu od 76 miliona evra.

Delegacija Srpske boravi u višednevnoj posjeti Moskvi, gdje je juče razgovarala sa generalnim direktorima kompanija “Zarubežnjeft” Sergejem Kudrašovim i “Gasporom” Aleksejem Milerom. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti