Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiU toku ocjenjivanje ponuda za pogon za odsumporavanje

U toku ocjenjivanje ponuda za pogon za odsumporavanje

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je da je u toku ocjenjivanje pristiglih ponuda za izgradnju postrojenja za odsumporavanje u Rudniku i termoelektrani “Ugljevik”, te dodao da će ova kompanija moći da otplaćuje tu investivciju.

Kovačević je rekao da će na ovaj način RiTE “Ugljevik” obezbijediti stabilno poslovanje i pridružiti se kompanijama koje ispunjavaju sve zahtjeve prema standardima EU o smanjenju isparavanja štetnih gasova.

Komentarišući navode da je odlaganjem jalovine u ovom rudniku ostalo zarobljeno oko četiri miliona tona kvalitetnog uglja, ministar je rekao da su to insinuacije i da bi eksploatacija tog uglja bila ekonomski neisplativa.

“Ovaj rudnik ima dovoljno kapaciteta da je eksploatacija ekonomski isplativa”, rekao je Kovačević novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, zapošljavanje novih radnika u RiTE “Ugljevik” tokom septembra nema veze sa predizbornom kampanjom, jer je Vlada opredijeljena za nova zapošljavanja.

“Ako se zapošljavalo i u RiTE `Ugljevik` to je sigurno opravdano i nešto što je ohrabrujuće za naredni period“, rekao je Kovačević. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti