Srijeda 22. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasMihajlovićeva ne vjeruje da je kraj "Južnog toka"

Mihajlovićeva ne vjeruje da je kraj “Južnog toka”

BEOGRAD, Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da ne vjeruje da odluka Moskve o obustavi izgradnje gasovoda “Južni tok” predstavlja kraj tog projekta.

Mihajlovićeva je na vanrednoj konferenciji za novinare najavila da će u petak, 5. decembra, u Vladi Srbije biti održan sastanak sa stručnjacima da bi se dogovorilo šta dalje raditi u vezi sa “Južnim tokom”.

“Razgovore o tome šta dalje sa stručnjacima i cijelom Vladom imaćemo već u petak, 5. decembra, kada se premijer Aleksandar Vučić vrati sa sjednice Saveta bezbjednosti iz Njujorka”, rekla Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je rekla da obustava projekta predstavlja problem, jer je to pitanje energetske stabilnosti za Srbiju.

Ističući da Srbija nije uzrokovala takvu odluku ruskih zvaničnika, Mihajlovćeva je rekla da će Beograd sačekati dalje pregovore između Rusije i EU i ponašati se u skladu sa tim dogovorima.

“Srbija nije ništa loše, ni pogrešno uradila, niti je uzrokovala takvu odluku ruskih zvaničnika o zaustavljanju izgradnje `Južnog toka`. Naprotiv, učinili smo sve što se od nas tražilo da bude izgrađen, jer je to za nas pitanje energetske stabilnosti”, rekla je Mihajlovićeva.

Generalni direktor ruske kompanije “Gasprom” Aleksej Miler rekao je da je projekat gradnje gasovoda “Južni tok” “mrtav”, nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin kao razloge naveo prepreke koje je istakla EU. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti