Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiG Petrol najveći investitor u Bosni i Hercegovini

G Petrol najveći investitor u Bosni i Hercegovini

SARAJEVO, Sa ulaganjem od oko 70 miliona evra, G Petrol koji upravlja Gazprom benzinskim stanicama je najveći investitor u BiH u kategoriji akvizicija za 2013. godinu.

Priznanje za najveća ulaganja dodijelila je Agencija za unapređenje stranih investicija (Fipa) u okviru „Izbora stranog investitora BiH“.
„Zahvaljujem se na ovom, za našu kompaniju izuzetno značajnom, priznanju. NIS je jedna od vodećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u širem regionu jugoistočne Evrope. Kao takva, investirala je, između ostalih, i na tržište Bosne i Hercegovine, sa namjerom da na njemu ostane zadugo i da na njega donese jedan dodatni kvalitet proizvoda koje dopremamo iz savremene rafinerije u Pančevu,ali i dodatni kvalitet usluga koje pružamo kao i odnosa sa potrošačima i društvom u cjelini.
Investirali smo u trenutku kada investiciona aktivnost ne samo u BiH nego i na mnogo širem prostoru nije na zavidnom nivou. Investirali smo u trenutku kada su neki raniji investitori odlazili. Danas poslije 2 godine sigurni smo da je to bila ispravna odluka i sigurni smo da je BiH, uz sve svoje specifičnosti i vrlo komplikovan regulatorni okvir, pravo mjesto za investiranje.
Ovo je tržište na kom su potrošači najmjerodavniji i svako onaj ko može da ponudi kvalitetan proizvod ili uslugu za razumnu cijenu ne treba da se dvoumi i treba da investira u BiH. Potrošači i klijenti će to prepoznati i investicija će biti opravdana. To je naša poruka uvijek i na svakom mjestu gdje imamo priliku da je pošaljemo“, rekao je Branko Radujko, direktor G Petrola prilikom preuzimanja nagrade.
Priznanja stranim investitorima u BiH u 2013. godini dodijeljena su u četiri kategorije: grinfild – potpuno novo ulaganje, akvizicija/privatizacija, otvaranje novih radnih mjesta i zajedničko ulaganje. Manifestacija se organizuje svake godine sa ciljem pružanja podrške i odavanja priznanja stranim preduzećima čija su ulaganja bila najznačajnija u prethodnoj godini.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti