Srijeda 17. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPotpisan ugovor o direktnoj isporuci gasa

Potpisan ugovor o direktnoj isporuci gasa

BANJALUKA, Ugovor o direktnoj isporuci gasa iz Rusije Republici Srpskoj danas su u Sankt Peterburgu potpisali predstavnici ruskog “Gasprom eksporta” i preduzeća “Gas-Res” iz Srpske.

Direktor preduzeća “Gas-Res” Slobodan Puhalac nije precizirao o kojim količinama prirodnog gasa je riječ, istakavši da je cijena povoljna i da se isporuke mogu očekivati od 1. jula.

“Ugovor je potpisan na pretpostavljene količine koje su u planu Srpske za gasifikaciju u ovoj i narednoj godini. U ovom trenutku ne bih govorio o količinama, niti cijenama, jer to ostaje u domenu poslovne tajne”, rekao je Puhalac za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je naveo da su predviđene količine gasa sasvim dovoljne za početak, odnosno za industrijske proizvođače i distribucije koje su ili će biti u funkciju.

“Tu računamo, prije svega, na Bijeljinu. Ovo je pozitivan pomak i ostaje nam da ozbiljno pristupimo rješavanju svih obaveza koje se odnose na planiranje i dinamiku isporuke, kao i finansijskog obezbjeđenja ovog ugovora”, dodao je Puhalac.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji Duško Perović naglasio je da je ugovor potpisan na godinu dana, uz mogućnost produženja.

“Ovo je istorijski ugovor, jer je prvi put dobijena direktna isporuka gasa”, rekao je Perović.

Posao snabdijevanja gasom dogovoren je prošle godine prilikom zvanične posjete Moskvi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Srpske Željke Cvijanović. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti