Ponedjeljak 20. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiTarifa za prenos usluga ostaje na istom nivou

Tarifa za prenos usluga ostaje na istom nivou

BANJALUKA, Regulatorna komisija za električnu energiju BiH donijela je odluku o tarifi za prenos usluga, koja ostaje na dosadašnjem nivou, zbog čega eventualno povećanje cijene električne energije za krajnje kupce nije uzrokovano tarifom kompanije “Elektroprenos BiH”.

Ovom odlukom prosječna prenosna mrežarina zadržava se na dosadašnjem nivou, a dio prenosne mrežarine koji se odnosi na snagu smanjen je za 3,1 odsto od 1. jula, saopšteno je iz “Elektroprenosa BiH”.

Na sjednici Regulatorne komisije za električnu energiju BiH održanoj 21. maja u Tuzli, nakon provedene javne rasprave, donesena je Odluka kojom je određen potrebni godišnji prihod “Elektroprenosa BiH” Banjaluka u 2015. godini i tarifa za usluge prenosa električne energije.

Kompanija “Elektroprenos BiH” uputila je 11. marta Regulatornoj komisiji za električnu energiju zahtjev za izmjenu odobrene tarife, jer je, kako navode, tarifom neophodno osigurati potreban prihod za efikasno, sigurno i pouzdano poslovanje Kompanije, što podrazumijeva i pokrivanje neophodnih troškova s ciljem nesmetanog i efikasnog funkcionisanja prenosne djelatnosti.

Razlog za upućivanje ovog zahtjeva je značajno povećanje troškova komunalne naknade, te smanjen prihod kao rezultat manjeg obima prenesene energije, na koji Kompanija ne može uticati. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti