Utorak 19. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPozdravljena odluka DERK-a o tarifi za struju

Pozdravljena odluka DERK-a o tarifi za struju

SARAJEVO, Kancelarija Ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH pozdravila je Odluku Regulatorne agencije za električnu energiju /DERK/ o tarifi za prenos električne energije, prema kojoj se prosječna prenosna mrežarina zadržava na dosadašnjem nivou od 0,88 feninga po kilovat-času.

Ombudsman za zaštitu potrošača u BiH kao zaštitnik kolektivnih prava i interesa potrošača, u njihovo ime zahvaljuje DERK-u što je u postupku određivanja novih tarifa za usluge prenosa električne energije u potpunosti primijenila preporuke ombudsmana od 27. aprila.

“Ista odluka neće uticati na promjenu cijene električne energije koju plaćaju krajnji kupci”, saopšteno je iz kancelarije Ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH.

Ombudsman smatra značajnim realizaciju datih preporuka, posebno što u konkretnom slučaju preporuke predstavljaju preventivnu mjeru kojom se osiguravaju ekonomski interes i prava potrošača kolektivno.

Ujedno, provođenje preporuka je potvrda da je ispoštovan kriterijum konsultovanja i predstavljanja potrošača u donošenju odluka, a što je garancija za efikasno pružanje ekonomskih usluga od opšteg interesa u koju spada i električna energija. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti